Hallå där, Antonio Wänstedt

NYHET Publicerad

STUDENTMEDARBETARE Antonio Wänstedt jobbar som skolnätverksansvarig på Svenskt Näringsliv i Västerbotten. Vi bad honom svara på några snabba frågor för att lära känna honom bättre.

Antonio Wänstedt

Hej Antonio, vem är du?
– Jag är 27 år och läser Sociologiprogrammet inriktning socialpsykologi vid Umeå universitet. Bakgrunden till mitt programval och mina intressen hänger ihop genom att jag större delen av mitt liv haft ett intresse kring samhällsfrågor och människors beteenden. Eftersom utbildningen innehåller en kombination av dessa två så har min förmåga att analysera och reflektera över beteenden och strukturer vuxit fram till en av mina starkaste sidor. Utöver det ser jag mig själv som en social och kreativ person. På fritiden som blir över umgås jag med vänner och tränar.

Varför sökte du till Svenskt Näringsliv?
– Jag såg er annons på nätet och blev genast intresserad. Min utbildning innehåller mycket samhällsvetenskap så jag visste vad Svenskt Näringsliv sysslade med. Jag har alltid försökt hålla mig med extrajobb under studierna så jag tänkte att det var en perfekt kombination.

Hur ser du på rollen som skolnätverksansvarig?
– Det har hänt en del gällande utbildningar och hur arbetsmarknaden ser ut från när jag tog examen från gymnasiet. Det är nya förändringar och utmaningar som idag kretsar runt ett mer konkurrensutsatt klimat där individer måste skapa sina förutsättningar i en allt större utsträckning. Jag tror att min roll som skolnätverksansvarig kommer att ha betydelse på två sätt, ena sidan att jag får en ökad förståelse om hur skolor arbetar samt vilka utmaningar som de står inför, andra sidan där min roll har ett inflytande i att förmedla den vision Svenskt Näringsliv har och stärka sambandet med skolorna för att ge eleverna bättre förutsättningar inför framtiden.