värmland julkrönika

Svenskt Näringsliv önskar god jul

NYHET Publicerad

KRÖNIKA Vi närmar oss slutet på ett händelserikt år där Värmland presterar med ett företagsklimat på toppnivå. Men efter julledigheten finns fortsatt mycket att göra och vi hoppas på ett företagsamt år 2020.

Nu när julen står för dörren vore det fel att inte belysa allt det positiva som skett under året! Det känns extra glädjande och upplyftande att kunna säga att Värmland har ett av landets bästa företagsklimat enligt Svenskt Näringslivs senaste företagsklimatundersökning. Bakom framgångarna i kommuner som Sunne, Grums och Kil skymtar ett medvetet politiskt arbete där ord tagit formen av handling. Förhoppningsvis låter sig fler kommunala beslutsfattare inspireras av dessa goda exempel. För ett bättre företagsklimat som möjliggör för växande företag och fler arbetstillfällen är också bra för Värmland.

Under året har arbetet med att inspirera beslutsfattare att fatta kloka beslut resulterat i att vi under våren bland annat kunde arrangera den företagsamma resan. Med på resan var värmländska riksdagsledamöter som fick besöka Korsnäs Billerud i Grums, Diner 45 i Sunne och Blue Future i Kristinehamn för att lyssna och lära. Vi hade även möjligheten att under hösten arrangera den populära arbetsgivardagen med samtal om arbetsrätt, rekryteringsutmaningen och trygghetsfrågor.

Svenskt Näringsliv är övertygat om att företag har möjligheten att vara en positiv kraft då vi tar oss an de stora samhällsutmaningarna. Ett exempel är klimatomställningen där företagens roll inte kunde vara mer central. Därför har vi tillsammans med våra medlemsföretag under året intensifierat arbetet för att bidra till en hållbarare och effektivare energipolitik. Detta är ett exempel bland många där företag inte bara möjliggör arbetstillfällen och tillväxt, utan även blir till en konstruktiv part i den övriga samhällsutvecklingen.

Vår förhoppning är att vi inte bara ska fortsätta prata om vikten av ett bra företagsklimat då vi går in i 2020, utan att vi även kan få se tydliga politiska reformer för att göra det enklare att starta, driva och expandera företag. Från oss på Svenskt Näringslivs regionkontor finns enbart en sak kvar att göra och det är att önska alla en riktigt god jul med förhoppningen om ett företagsamt år 2020!