UF bild 2.jpg

Laddat inför inspirerande UF-mässa

NYHET Publicerad

UF Den som är i Karlstad den 19/2 gör bäst i att inte missa den regionala UF-mässan som i år samlar imponerande 280 utställande UF-företagare. Ung Företagsamhet (UF) är en viktig del av många värmländska gymnasieungdomars skoltid och för vissa en början på karriären som entreprenör och företagare.

UF Värmland uppmanar alla som har möjligheten att ta sig till Karlstad CCC den 19 februari. För mellan klockan 12–18 har man chansen att, helt kostnadsfritt, besöka årets upplaga av UF-mässan. Detta är ett måste för alla som brinner för företagande och är nyfikna på nästa generation värmländska entreprenörer. Utöver 280 UF-företagare finns också utställande grundskoleelever på plan 3 och en tillhörande UF Alumni-lounge där man har möjligheten att träffa och låta sig inspireras av de som tidigare provat på UF-resan.

— Näringslivet engagerar sig som vanligt, vilket vi såklart är jätteglada över. I år har vi 85 personer som ingår i olika jurygrupper. För de som besöker oss kan vi lova en hög puls, inspiration och ökad framtidstro när du träffar länets mest engagerade gymnasieungdomar och kreativa grundskolelever, säger Emma Dorward som är mässansvarig.

Ung Företagsamhet är en del av den globala organisationen Junior Achievement och målet är att inspirera och motivera ungdomar att bli företagsamma entreprenörer. I år firar Ung Företagsamhet i Sverige 40 år men genom sin internationella koppling kan man spåra världens allra första UF-företag till året 1919 i den amerikanska delstaten Massachusetts.

Utöver de nu välkända UF-företagen ger man även ut läromedel och finns sedan tio år tillbaka på grundskolan.  Med i den nuvarande styrelsen sitter välkända profiler som Lennart Evrell, VD för Boliden under tio år, H.K.H. Prins Daniel och Carola Lemne som tidigare varit både VD för Praktikertjänst och Svenskt Näringsliv.

De värmländska UF-företagarna kommer tävla i 16 olika kategorier, där ”Årets digitala närvaro” är ett nytt, regionalt inslag. Men för ett antal deltagare stannar inte resan i Karlstad utan man har även chansen att ta sig vidare till den nationella mässan i Stockholm senare i maj.

Text: Simon Sjögren