"Vill lära ut mer om företagande och samhällsekonomi"

NYHET Publicerad

SKOLNÄTVERK Välkommen Jens Lepikko som ny skolnätverksansvarig till Svenskt Näringslivs regionkontor i Uppsala. Jens kommer i sin roll som skolnätverksansvarig att arbeta med att öka samverkan mellan skola och näringsliv genom att förmedla Svenskt Näringslivs kostnadsfria skolmaterial.

Jens Lepikko

Jens Lepikko är ny skolnätverksansvarig till Svenskt Näringslivs regionkontor i Uppsala

Foto: Svenskt Näringsliv

Vem är du?

– Jag heter Jens Lepikko och är studerande på samhällsvetarprogrammet på Uppsala universitet. Jag har ett stort intresse för global politik i allmänhet och frågor som rör makroekonomi i synnerhet, vilket är anledning att jag valt att nationalekonomi som huvudämne till min examen. Utöver jobb och studier lagar jag gärna mat och idrottar. Att resa till nya destinationer är ett självklart val när möjligheten uppkommer.

Varför sökte du dig till Svenskt Näringsliv?

– Jag har som student stött på och hämtat information från Svenskt Näringsliv i uppsatsskrivande. Detta gjorde mig mer intresserad av organisationen då Svenskt Näringsliv sysslar med frågor som jag finner intressanta såsom arbetsmarknad, integration, företagande och utbildning. Jag delar mycket av Svenskt Näringslivs värderingar samtidigt som jag tycker att partsmodellen är viktig för Sverige. Detta gjorde att jag har hållit mig uppdaterad kring dessa frågor och besökt Svenskt Näringslivs hemsida med jämna mellanrum. När jag väl såg annonsen för rollen som skolnätverksansvarig  prövade jag lyckan och skickade in en ansökan.

Vad hoppas du bidra med i din roll som skolnätverksansvarig?

– Jag hoppas att jag lyckas nå ut till många skolor i regionen och således bidra med att elever i slutändan lär sig mer om företagande och samhällsekonomi. Jag är övertygad om att fler elever hade kunnat göra rationella beslut om sin framtid och även inspireras till att välja andra typer av yrken vid mer kunskap inom dessa ämnen. Arbetsmarknaden är i snabb förändring och det kräver att framtidens arbetare är väl förbereda. Det finns möjlighet för skolor att ta emot extra material och kunskaper från ett näringsliv som gärna bistår med just det. Jag hoppas därav att jag kan vara en spindel i nätet och främja kontakten mellan skola och näringsliv.