Rebecca Berglund-Schwarz
Foto: Privat

26-åriga Rebecca Berglund-Schwarz kommer under våren arbeta som studentmedarbetare på Svenskt Näringsliv i Uppsala.

Hallå där, Rebecca

NYHET Publicerad

STUDENTMEDARBETARE Vi hälsar vår nya studentmedarbetare Rebecca Berglund-Schwarz varmt välkommen! Rebecca kommer att finnas på Svenskt Näringslivs regionkontor i Uppsala under våren och hon presenterar sig så här:

Vem är du?

– Jag heter Rebecca, är 26 år gammal och kommer ursprungligen från Västra Götaland men nu bor jag och studerar här i Uppsala. Jag är inne på min andra termin på masterprogrammet i humaniora med inriktning litteraturkunskap och har tidigare en kandidat inom retorisk och litterär kommunikation.

Varför sökte du till Svenskt Näringsliv?

– Jag sökte mig till Svenskt Näringsliv med förhoppningarna om att jag ska få utveckla mina samhällsvetenskapliga kunskaper, lära mig mer om det svenska företagsklimatet och att jag ska få utvecklas som skribent. Jag tror att Svenskt Näringsliv är en spännande utmaning för mig och ett perfekt tillfälle att få en ökad inblick och skapa kontakter inom näringslivet.

Vilka frågor inom näringslivet brinner lite extra för och vad hoppas du får för erfarenheter av din tid här?

– Som student tycker jag att det är viktigt att minska avståndet mellan skolan och näringslivet och skapa en samverkan för att inspirera studenter till att se möjligheter i näringslivet och företagande och öka förutsättningarna för att ta sig in på arbetsmarknaden. Jag ser fram emot att sätta mig in i hur den svenska arbetsmarknaden fungerar och att få träffa företagare och se hur de jobbar mot en ökad tillväxt och välfärd.