skolnätverks ansv

Hallå där, Stefan

NYHET Publicerad

SKOLNÄTVERKSANSVARIG Vi hälsar Stefan de Goede välkommen som studentmedarbetare. Stefan studerar på Linnéuniversitetet i Växjö och kommer att ha ansvaret för det regionala skolnätverket och utveckla kontakterna mellan skola och näringsliv på Svenskt Näringsliv i Kronobergs och Kalmar län.

Vem är du?

Mitt namn är Stefan de Goede och studerar Enterprising and Business Development på Linnéuniversitetet i Växjö. Jag är ursprungligen från Nederländerna men har bott i närheten av Tingsryd i över 10 år. Jag är en driven 20-årig kille som brinner för företagsamhet och startade mitt första företag redan när jag var 13 år gammal. Dessutom har jag även varit aktiv i kommunpolitiken i Tingsryds kommun. Utöver studierna och jobbet på Svenskt Näringsliv gillar jag att spela golf, tennis och promenera i Smålands vackra natur. Utforska spännande resmål är även något som ligger mig varmt om hjärtat.

Varför sökte du tjänsten som skolnätverksansvarig på Svenskt Näringsliv?

När jag fick reda på att Svenskt Näringsliv sökte en skolnätverksansvarig i Kronoberg/Kalmar blev jag nyfiken och insåg att tjänsten skulle passa mig utmärkt. Jag delar de marknadsekonomiska värderingar och de frågor som Svenskt Näringsliv driver för att få Sverige till ökat välstånd. Det är företagande i generationer som har byggt upp Sverige till det välståndet vi har idag, något Svenskt Näringsliv värnar om. Dessutom insåg jag att jag har en relevant arbetserfarenhet för tjänsten, exempelvis som lärarvikarie i grundskolan och företagare. Smälter man ihop dessa erfarenheter tror jag att det kan vara till stor fördel i min nya tjänst för att minska avståndet mellan skola och näringsliv.

Varför är samverkan mellan skola och näringsliv viktigt?

Varje elev är unik och därmed är det väsentligt att se det stora i det lilla hos eleven. Tidiga insatser i början av elevens liv ger de bästa förutsättningarna för elevens framtid. Genom att skolan erbjuder en god undervisning och bland annat prao-tillfällen får eleven en god insikt i vad näringslivet kräver för att komma in på arbetsmarknaden. Genom att stärka samverkan mellan näringslivet och skolorna, säkras svenska företags framtida kompetensförsörjning. Dessutom ger samverkan med näringslivet inspiration till elever kring vilka enorma möjligheter det finns, både på arbetsmarknaden och inom entreprenörskap.