Emma Dehmer Unevik

Emma Dehmer Unevik

Ny sajt uppmärksammar företagens betydelse för välfärden

NYHET Publicerad

VÄLFÄRDSSKAPARNA På den nya sajten Välfärdsskaparna ska företagens betydelse för den gemensamma välfärden uppmärksammas. ”Det är viktigt att fler förstår företagens viktiga roll för välfärden”, säger Tobias Adielsson, projektledare.

Tobias Adielsson

Tobias Adielsson

Foto: Ernst Henry Photography AB

I januari lanserar Svenskt Näringsliv den nya sajten Välfärdsskaparna. Syftet med sajten är att uppmärksamma företagens betydelse för den gemensamma välfärden. Tillsammans med sina medarbetare skapar företagen skatteintäkter som omvandlas till offentlig välfärd.

Svenskt Näringsliv vill med initiativet verka för en allmän intressegemenskap om företagsamhetens avgörande betydelse för ekonomisk tillväxt och välfärd, menar Tobias Adielsson, projektledare.

– Det är viktigt att fler förstår företagens betydelse för välfärden, med bra villkor för företagen där de har möjlighet att verka och växa blir det i längden bättre för alla , säger han.

En av företagarna som stolt visar upp att hon är med och bidrar till den gemensamma välfärden är Emma Dehmer Unevik, vd på Stockholms Städsystem.

– Jag känner mig ödmjukt lycklig över att vårt företag har kunnat bidra till vårt välfärdssamhälle genom skatteintäkter motsvarande 95 förskoleplatser på ett enda år. Jag hoppas att alla företag får förutsättningar att växa ännu mer så att vi tillsammans kan skapa ännu mer välfärd och trygga våra barns framtid, säger hon.

Även Per Wincent, vd på GKN Drivelines Service Scandinavia, som skapar välfärd som motsvarar 13 poliser varje år, är stolt över att de är med och bidrar.

– Man känner stolthet och delaktighet i att vara med och skapa en långsiktig välfärd för alla, säger han.

På sajten kommer företagare, och andra intresserade, enkelt kunna räkna ut hur mycket företagen bidrar med till välfärden i form av förskoleplatser, poliser, sjuksköterskor, gymnasielärare samt förlossningar.

Förhoppningen med Välfärdsskaparna är att fler medlemsföretag med stolthet ska prata om sitt välfärdsskapande med sina medarbetare.

– Vi hoppas att verktyget gör det enklare för fler att visa vad de gemensamt med sina medarbetare skapar, säger Tobias Adielsson, projektledare.

Läs mer på: Välfärdsskaparna