Gilla Företagsamhet

Jobb skapas av företagsamma människor. Med rätt förutsättningar vågar fler förverkliga idéer och utveckla sina företag. Då skapas jobb åt fler. Trots det gör politiken det svårare att driva företag och att anställa. Vi, Sveriges företagare, uppmanar politiker på alla nivåer: Gör det enklare för Sveriges företagsamma människor att växa och skapa välstånd.

Engagerade företagare runt om i landet önskar att det tydligare framgår vilken avgörande roll som företagsamheten har för välfärden. Alltfler företagsamma människor är oroliga för att dagens näringspolitik leder i fel riktning. Dessa skäl har nu lett till att företagare från hela landet under maj månad 2017 kommer att delta i olika aktiviteter som går under namnet Gilla #företagsamhet.

Kampanjen Gilla Företagsamhet drivs gemensamt av LRF, Företagarna och Svenskt Näringsliv. Med den vill vi få fler att gilla företagsamhet, förstå företagarnas vardag och utmaningar, samt göra det enklare att skapa jobb.

Politiker och allmänhet ska erbjudas tillfälle att träffa och samtala med lokala företagare. Företagsamma människor beskriver med egna ord företagsamhetens roll och glädjeämnen såväl som utmaningar. De vill förmedla:

  • att de skapar jobb och välstånd
  • att de behöver rätt förutsättningar för att växa
  • att de har önskemål om att politikerna gör det enklare – inte svårare att vara företagsam.

Följ oss på Facebook: https://www.facebook.com/gillaforetagsamhet/

Hitta alla aktiviteter runt om i landet på vår sajt: http://gillaforetagsamhet.se/